Troms Quest 2023 er historie

Troms Quest 2023: Helga Ringbakken.

Vi vil benytte anledningen til å takke alle for en herlig helg på Råvatn!

Av Magnus Davidsen, rennleder

Sara Othelie Nyheim Lambela, eineste deltaker i junior-klassen.

Det var fantastisk å se så mange flotte spann både inn og ut av sjekkpunkt, og ikke minst inn til mål. Jeg synes alle fortjener skryt for flott disponering av spann på harde og raske spor. Troms Quest-løypa er stedvis teknisk. I år var den nok ekstra utfordrende på grunn av lite snø. Forhåndsfavorittene innfridde 

Helga Ringbakken fikk hard kamp inn til sjekkpunkt, men etter hvilen dro hun i fra, og Magne Storstein fikk enda en andre plass i samlinga. Quentin Crahay, ser ut til å være godt i rute til vinterens store mål, FL 1200.

12-spann: F.v.: Madelein Hanssen, Renate Strugstad Paulsen, Quentin Crahay, Magne Storstein og Helga Ringbakken.

Elisabeth Uglebakken leverte, som forventet, et flott løp. Etter et ublidt møte med en stein på førsterunden var vi spente på om sleden holdt en runde til. Det gjorde den. Richard Diset har jo for lengst emigrert tilbake til røttene, men skogens mann er fortsatt nesten som målselving og regne. Marcus Kvien disponerte spannet fint og kjørte to jevne runder rett over 6 timer.

8-spann:

Spesielt imponerende var gjennomføringen til junior Sara Othelie Nyheim Lambela. De tekniske løype så ikke ut til å by på utfordringer for gladjenta fra Skibotn. På sjekkpunkt hadde hun stålkotroll på rutinene. Dette er ei jente for fremtiden. Gratulerer med kvalifisering, og lykke til i Finnmark!

I 6 mila var det bare minutter mellom Lola Scholz og Tomas Nyheim Lambela. Tre minutter skilte de to og det var Lola som stakk av med seieren, etter en runde på 3:31. Ida-Helene Sivertsen kjørte inn til en finfin tredjeplass.

20 km RNB 1I RNB 1 klassen delte Daniel Worrsjø og Andreas Hansen førsteplassen. Daniel steppet inn for Anki, som måtte melde avbud. Trond Arne Liavik sikret tredjeplassen. 20 km åpen 

RNB1

To spann stilte til start. Sofi Nystrøm kom i mål etter 1:18, åtte minutter foran Brage Dybvik.

Sistemann i mål og årets røde lanterne var Markus Sømåen Engen. Han kom i mål etter 19 timer og 16 minutter på sporet. Flott innsats!

Vi er enormt takknemlige for innsatsen alle de frivillige legger ned. Folkehøgskolen 69 grader nord stiller, som alltid, opp med en frisk gjeng fulle av pågangsmot. Alle dere rundt om i bygda som står på døgnet rundt. Vi vil også takke alle de som fyrte bål og heiet kjørerne frem.

Tusen takk alle sammen. Det er dere som gjør Troms Quest mulig!

Premiebordet var fullt av flotte premier fra blant annet: Non-Stop, Troll, Morene, Real Turmat, Andresen, Optimal hund, Royal Canin, VOM, Målselv Dyreklinikk, Tisnes Høns og husky, Lyngen Outdoor, Miriam 

Sport 1 Andslimoen, G-sport Finnsnes, Power Finnsnes, Obs bygg Andslimoen, Shell Øverbygd og ikke minst Dyrefor.no / VIP som fylte premiebordet til randen med varer og hundemat fra sitt store sortiment! I loddtrekningen var det Richard Diset og Marcus Kvien stakk av med det som kanskje var de gjeveste premiene. Hver sitt gavekort på en pall kjøtt fra Dyrefor.no / VIP.

Vi ønsker også å takke våre samarbeidspartnere: Dyrefor.no / VIP Dogwear, Holmen Betong, Brødrene Karlsen Anleggsdrift, Transportsentralen Nord, Norwegian Travel, Active Tromsø og Kvaløya Husky. Vi planlegger allerede neste års løp, og håper å se alle sammen igjen også neste år!